Kullanıcı Aletleri

Site Aletleri


spam.filtreleri.neyi.kontrol.eder

Konu: Spam filtreleri için anahtar konu ilişki ve ilgidir. Alıcıların kimin ne attığına göz gezdirdiği unutulmamalıdır. Konu ilgi çekici olmalı, fakat yanlış yönlendirici ve ya yanıltıcı olmamalıdır.

To Alanı: Spam Filtreleri, gönderim yapılan alıcı ile tanışıp tanışmadığınızı bilmek ister. “…@….com” şeklindeki bir adrese mail atılmasındansa <İsim Soyisim> şeklinde, isimlere gönderim yapılması tanıdıklık yaratacaktır. Bu şekilde gönderim yapmak, Spam filtreleri kontrolleri açısından daha olumlu bir puanlama yaratır. “To/Kime” Alanını kişiselleştirmeniz önerilir.

İçerik: Listenize üye alıcılar, sizi tanır ve sizinle ilgili bilgi sahibidir. Bu nedenle içerikte tanıtma yazılarına, şirketiniz hakkında bilgi içeriklerine yer vermemeniz daha etkilidir. Bu şekilde gönderilen maillerde yakınlık fark edileceğinden olumlu bir puanlama olur. Ayrıca içerik temiz, dengeli, spam kelimelerden ve noktalama işaretlerinden uzak olmalıdır. Yazılmış kod geçerli ve düzgün, Görsel – Yazı oranları dengeli oluşturulmalıdır. İçerikte yer alan linkler direkt olarak ilgili adrese gitmeli ve yer alan link kısa yolları spam kara listelerinde yer almamalıdır.

IP Adresi: Email içeriğinde ne olduğu kadar, nereden geldiği de önemlidir. Spam filtreleri, gönderici IP’sinin kara listedeki IP alanlarından olup olmadığına dair kontrol yapar. Siz göndermeseniz bile aynı IP’den spam gönderimi kaydedileceği için, aynı alandan kimsenin spam göndermemesi önemlidir. Aynı olay genel email sağlayıcı için de geçerlidir.

Kimden: Alıcılarla tanıdık olmak önemlidir. Spam Filtreleri, gönderen ve alıcının adres defterlerinde tanımlı olup olmadığına bakar. Doğrulanmış domainler yerine Google, Yahoo gibi ücretsiz anonim domainlerin kullanılması spam oranını arttırır. Şirketinizin domaininden adres alın ve gönderim yaptığınız kişilerden sizi kaydetmelerini rica edin.

Domain – Alan Adı: Spam gönderenler genellikle fake – sahte hesap kullanıyorlar ve Kimlik Denetleme – Authentication yapmadan gönderim yapıyorlar.

SPF (Sender Policy Framework): DNS kayıt tipi ile göndericinin bu alan adı için mail atmaya yetkisi olup olmadığını kontrol eden bir doğrulama mekanizmasıdır. Sender ID DomainKeys (Domain Noktaları) DKIM (DomainKeys Identificated Mail – Alan Adı Tanımlama Mail’i) kontrolleri yapılır.

Diğer Spam Filtreleri: Bir çok web mail servisleri ve Internet Servis Sağlayıcıları spam bloklamada topluluk bazlı raporlama yaparlar. Yani yapılan gönderimde, bir çok alıcı maili spam olarak işaretlerse sonraki yeni gönderimlerin spam’e düşme oranı artar. İzinli Liste kullanma / Anlamlı ve konu ile bütünsel içerik oluşturma ile alıcıların spam işaretlemelerini azaltabilirsiniz.

Anasayfa

spam.filtreleri.neyi.kontrol.eder.txt · Son değiştirilme: 2017/02/02 15:26 Değiştiren: antispamgw